Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

[CAT] – Gestió de cobraments i recuperació d’impagats i negociació amb morosos per la via extrajudicia

12 febrero /16:00 - 20:00

Curs impartit pel professor Pere Brachfield al Col·legid d’Economistes de Catalunya, el 12 de Febrer de 2020.ç

 

PROFESSOR:

Sr. Pere Brachfield, graduat en Dret per la Universidad Internacional de la Rioja, graduat en Comunicació de les Organitzacions, postgrau en recobrament dels impagats per la Universidad Camilo José Cela, CEO de Brachfield Credit & Risk Consultants. Professor de Grau i Postgrau a EAE Business School. Autor de 28 llibres sobre gestió empresarial. Professor en diverses escoles de negocis i universitats. Articulista i redactor d’opinió ha publicat més de 2.000 articles en 15 països. Membre associat del Col·legi d’Economistes de Catalunya i President de APGRI, Associació de Professionals en la Gestió del Risc de Crèdit i Cobrament.

 

PRESENTACIÓ:

El cobrament puntual de totes les factures és la clau de la rendibilitat de tot negoci. Malauradament, el 64% de les empreses pateixin les conseqüències negatives de la morositat, segons el darrer Estudi de Risc de Crèdit que impulsen Crèdit i Caució, Iberinform i l’IE Business School.
Així mateix, el 27% pateix impagaments significatius i el 9% està en risc de tancar per aquest motiu. Val a dir que la morositat afecta a l’activitat del 64% de les empreses i, entre els efectes més destacats, provoca un increment dels seus costos financers (39%), una pèrdua d’ingressos (39%), una limitació del creixement (16 %) o de les noves inversions (15%), i una amenaça a la continuïtat empresarial (9%).

La gestió de cobrament proactiva i la solució extrajudicial pel recobrament dels impagats són unes pràctiques cada vegada més utilitzades per les empreses, i cal tenir professionals formats i amb coneixements suficients per gestionar el cobrament de les factures vençudes, negociar amb els deutors i recuperar els impagaments.

 

OBJECTIUS:

– Proporcionar als assistents uns coneixements pràctics i avançats de cobrament a deutors i recobrament de saldos vençuts, recobrament d’impagats i de negociació amb morosos.
– Identificar els tipus de deutors existents i utilitzar les estratègies més adequades per assegurar el cobrament.
– Saber com reclamar els pagaments i cobrar sense perdre clients.
– Ser capaç d’aplicar tècniques per aconseguir el canvi d’actitud en els deutors morosos.
– Aprendre a negociar amb els morosos per telèfon i vis a vis.
– Conèixer els mètodes que poden aconseguir el cobrament de les factures impagades.

 

PROGRAMA:

1.- El marc legal del recobrament extrajudicial de deutes (actuacions prohibides, delictes i faltes, accions il·lícites).
2.- La protecció de dades, els fitxers de solvència patrimonial i el recobrament d’impagats (RGPD, fitxers de solvència i morositat, obligació dels gestors).
3.- La prescripció extintiva dels deutes (situació a Espanya i Catalunya, terminis).
4.- Els diferents tipus de deutor: com reconèixer-los i negociar el cobrament (reclamació, anàlisi dels deutors, tracte als deutors).
5.- L’acció de cobraments directa davant el deutor; com dirigir-se al deutor i negociar el pagament del deute (primer contacte, fases de la gestió, tècniques de negociació).
6.- La utilització de la psicolingüística i de la PNL en la reclamació d’impagats (inexistència del llenguatge no verbal, potenciar el llenguatge verbal, llenguatge a utilitzar).
7.- L’argumentari en la reclamació d’impagats (persuasió, convenciment, arguments).
8.- Com negociar acords de pagament amistosos a impagats difícils (com convèncer, acord amistós, com negociar un compromís).
9.- Com negociar la millora de la qualitat documental del deute i la consolidació de la posició jurídica del creditor (quitances i renovacions, garanties).
10.- Les diferents alternatives per negociar impagats difícils per la via no litigiosa (comminació, tàctiques).
11.- Els estils en negociació de cobrament i els diferents tipus de negociadors de cobrament (estils del gestor, qualitats i trets del bon negociador).
12.- Els diferents procediments judicials per a exercitar accions de reclamació d’impagats davant dels tribunals de justícia

 

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

PREU DE COL·LEGIATS: 200 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 260 €

Local

Col·legi d’Economistes de Catalunya
Pl. Gal·la Placídia, 32
Barcelona, Barcelona 08006 España
+ Google Map
Teléfono:
93 416 16 04
Web:
http://www.coleconomistes.cat/