Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

[CAT] – Com vendre a crèdit, cobrar puntualment, evitar impagats i augmentar beneficis implementant el credit management

16 marzo /16:00 - 20:00

Curs impartit pel professor Pere Brachfield al Col·legid d’Economistes de Catalunya, el 16 de Març de 2020.

 

PROFESSOR:

Sr. Pere Brachfield, graduat en Dret per la Universidad Internacional de la Rioja, graduat en Comunicació de les Organitzacions, postgrau en recobrament dels impagats per la Universidad Camilo José Cela, CEO de Brachfield Credit & Risk Consultants. Professor de Grau i Postgrau a EAE Business School. Autor de 28 llibres sobre gestió empresarial. Professor en diverses escoles de negocis i universitats. Articulista i redactor d’opinió ha publicat més de 2.000 articles en 15 països. Membre associat del Col·legi d’Economistes de Catalunya i President de APGRI, Associació de Professionals en la Gestió del Risc de Crèdit i Cobrament.

 

PRESENTACIÓ:

Una de les inversions més importants que fan les empreses és l’efectuada en comptes de clients dins el realitzable, ja que els drets de cobraments i crèdits comercials solen representar una inversió molt important i en moltes ocasions les empreses no tenen coneixement d’això. El Credit Management és la disciplina empresarial que s’ocupa de gestionar aquesta important massa de l’actiu circulant, protegint la inversió més important que fan les empreses i procurant que sigui rendible.

La rendibilitat de tot negoci depèn en gran mesura de la durada del període de maduració dels diners, és a dir del temps que transcorre entre que els diners surten de l’empresa fins que tornen. El cicle de maduració depèn en gran part del temps que triga la fase de cobrament a clients i de l’evolució del flux de cobraments.

 

OBJECTIUS:

-Explicar els beneficis que aporta el credit management en el compte de resultats de les empreses i la tresoreria.

-Saber com es poden evitar els impagats atorgant crèdits a clients solvents.

– Conèixer les estratègies de riscos, les polítiques de crèdit i els procediments per concedir línies de crèdit als clients.

– Exposar les formes per minimitzar la inversió en saldos de clients per tal de reduir les necessitats operatives de fons (NOF) i rebaixar els costos de finançament de l’actiu circulant augmentant amb això la rendibilitat de l’empresa.

– Ensenyar com optimitzar el període mitjà de cobraments per escurçar el període mitjà de maduració econòmic i els procediments més efectius per reduir el PMC mitjançant un mecanisme adequat de cobrament.

– Conèixer la legislació anti-morositat, els terminis de pagament legals, interessos de demora i indemnitzacions de la Llei 3/2004 de lluita contra la morositat en operacions comercials.

 

DIRIGIT A:

Empresaris, emprenedors, directors generals, administradors d’empreses, directors de PIME, professionals autònoms, Persones que treballen en departaments d’administració d’empreses, directors financers i administratius, directors comercials, credit managers, tresorers, cash managers, directors d’administració de clients, directors i gestors de cobraments, així com tots els professionals que tinguin com a funcions directes o indirectes la gestió de crèdit comercial als clients.

 

PROGRAMA:

1.- Aspectes bàsics del credit management i beneficis que aporta la gestió del crèdit comercial en el compte de resultats de les empreses i en la tresoreria

2. Quins són els principals riscos de les operacions comercials i dels pagaments diferits i com minimitzar-los. Visió general del crèdit comercial, classificació dels riscos en les operacions comercials.

3. Com evitar els impagats atorgant crèdits a clients solvents i controlar els comptes per cobrar amb tècniques de credit management

4. Els costos invisibles de les vendes a crèdit i com reduir-los. Cost ocult en les operacions a crèdit, càlcul dels costos de les operacions amb pagament diferit.

5. Com aconseguir el cobrament puntual de totes les factures ja que és la clau de la rendibilitat de tot negoci. Període mitjà de cobrament, el període mitjà de maduració i el Cicle de Caixa.

6. Com realitzar la reducció del Període Mitjà de Cobraments com a objectiu estratègic del credit management. Importància del PMC en la gestió financera global, beneficis que aporta reduir el PMC i com fer-ho.

7. L’estructura i organització del departament de credit management. Funcions i responsabilitats del departament, ubicació en l’organigrama.

8. Les estratègies de riscos, les polítiques de crèdit i els procediments per concedir línies de crèdit als clients . Les diferents classes d’estratègia de riscos de crèdit, les polítiques de crèdit i cobrament i com s’estableixen.

9. L’ estudi econòmic i financer del client, les fonts d’informació i els seus graus de fiabilitat abans d’atorgar un crèdit comercial. Informes comercials on line i informes investigats.

10. Càlcul del límit de crèdit necessari, concessió del límit de crèdit als clientes. Seguiment i revisió dels límits de crèdit i de risc d’impagament.

11. El Credit Manager.La figura del Credit Manager, definició del lloc, responsabilitats, tasques i funcions.

12. Les garanties i avals que poden evitar els crèdits incobrables i la cobertura del risc d’impagament mitjançant serveis especialitzats d’assegurances de crèdit, factoring i confirming. Els avals bancaris, els fiadors i les garanties reals.

13. La Llei 3/2004 de 29 de desembre contra la Morositat en les Operacions Comercials amb els canvis que la Llei 11/2013 de 26 de juliol ha introduït. Explicació dels punts clau de la legislació anti-morositat, terminis de pagament, interessos de demora, indemnitzacions per impagament que es poden exigir al deutor morós.

 

HORARI: de 16.00 a 20.00 h.

PREU DE COL·LEGIATS: 200 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 260 €

Local

Col·legi d’Economistes de Catalunya
Pl. Gal·la Placídia, 32
Barcelona, Barcelona 08006 España
+ Google Map
Teléfono:
93 416 16 04
Web:
http://www.coleconomistes.cat/