Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

[CAT] Rectificació de les quotes repercutides i recuperació de l’IVA de les factures impagades

5 diciembre, 2017

Curs de 7 hores impartit pel professor Brachfield el dimarts 5 de Desembre de 2017 de 09:30h a 13:30h i de 15h a 18h a PIMEC Barcelona.

Aquest curs s’adreça a totes aquelles pimes que vulguin conèixer com fer la rectificació de les quotes repercutides de l’IVA i la modificació de la base imposable en els diferents supòsits. El curs també ensenya com recuperar l’IVA de les factures impagades pels vostres clients a partir dels recents i importants canvis en les normatives.

ADREÇAT A:

Directors financers i administratius, directors comercials, credit managers, tresorers, caps de comptabilitat i facturació, caps i gestors de cobraments, directors i gerents de pimes, així com tots els professionals que tinguin com a funcions directes o indirectes la gestió dels cobraments a les empreses.

PROFESSORAT:

Pere Brachfield és el soci fundador i director de la consultora; professor de credit management, president de l’Associació de Professionals en la Gestió del Risc de Crèdit i Cobrament (APGRI), articulista i escriptor. Així mateix, és el creador de la Morosología, disciplina de les ciències empresarials que investiga com combatre la morositat.

CONTINGUTS:

1-. Introducció a l’Impost sobre el Valor Afegit i la base imposable
2-. Supòsits de rectificació de les quotes repercutides de l’IVA en cas d’incorrecta fixació de les quotes repercutides.
3-. Supòsits de modificació de la base imposable: devolució dels imports dels envasos i dels embalatges, descomptes concedits amb posterioritat al moment de l’operació, ràpels per volum de comandes, devolucions de compres, modificació per l’import de l’operació quan aquesta quedi totalment o parcialment sense efecte
4-. Visió global de la recuperació de l’IVA de les factures impagades
5-. Opcions per a la recuperació de l’IVA amb l’actual normativa fiscal
6-.Les opcions per tramitar l’aplicació de l’art. 80 i l’art. 89 de la Llei 37/1992, de 28 de desembre
7-. Novetats en la metodologia per a la recuperació de l’IVA dels impagats
8-. La recuperació de l’IVA en concursos de creditors i en cas d’impagament de les operacions
9-. Els nous terminis per a la reducció de la base imposable i de les factures impagades
10-. Com fer i trametre les factures rectificatives
11-. Reglament especial del criteri de caixa per liquidar l’IVA: avantatges i inconvenients d’acollir-se a aquesta modalitat fiscal
12-. Reclamació judicial o requeriment notarial al deutor, com a condició per a la modificació de la base imposable i de les factures incobrables
13-. Aproximació als procediments judicials per reclamar al deutor, de manera ràpida i àgil i sense cost, la conciliació civil i el procés de monitorització
14-. Breu explicació d’altres procediments judicials per reclamar deutes
15-. Requeriment per al monitori notarial al deutor: procediment i requisits
16-. Formularis dels diferents procediments judicials
17-. Models de factures rectificatives

OBSERVACIONS:

L’empresa proveïdora d’aquesta formació és Pime Coneixement S.L. amb CIF B62765201 Avís per a les empreses que desitgin aplicar la bonificació: Pime Coneixement no pot garantir la realització dels tràmits necessaris per a la gestió de les bonificacions davant la Fundación Estatal si no pot confirmar la inscripció al curs amb una antelació mínima de 10 dies sobre la data d’inici prevista del curs. La inscripció al curs és una sol·licitud que no n’implica la confirmació. La inscripció es confirmarà per correu electrònic a l’assistent i es considerarà definitiva quan PIME Coneixement rebi la documentació sol·licitada.

Detalles

Fecha:
5 diciembre, 2017
Página Web:
https://www.pimec.org/ca/pimes-autonoms/formacio/fp2017-0104

Organizador

PIMEC Barcelona
Teléfono:
934 96 45 00

Lugar

PIMEC Barcelona
Viladomat, 174
Barcelona, Barcelona 08015 España
+ Google Map