Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

[CAT] – Curs de gestió de cobraments i recuperació d’impagats

9 julio, 2018 - 11 julio, 2018

Curs impartit pel professor Pere Brachfiel el 9 i 11 de Juliol al Col·legi d’Economistes de Catalunya.

 

PROGRAMA

DATES: 9 i 11 de juliol de 2018.

HORARI: de 9.30 a 13.30 h.

PREU DE COL·LEGIATS: 210 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 270 €

 

PROFESSOR:

Sr. Pere Brachfield, graduat en Comunicació de les Organitzacions, CEO de Brachfield Credit & Risk Consultants, professor titular de Credit Management a l’Escola d’Administració d’Empreses EAE, i col-labora com a docent a diverses escoles de negocis i universitats espanyoles. Articulista, escriptor i editor, ha publicat 27 llibres i més de 2.000 articles a diversos països sobre temes relacionats amb la morositat, la gestió del crèdit, el cobrament de deutes i la reclamació d’impagats.

 

OBJECTIUS:

El cobrament puntual de totes les factures és la clau de la rendibilitat de tot negoci. Malauradament, el 64% de les empreses pateixin les conseqüències negatives de la morositat, segons el darrer Estudi de Risc de Crèdit que impulsen Crèdit i Caució, Iberinform i l’IE Business School. Així mateix, el 27% pateix impagaments significatius i el 9% està en risc de tancar per aquest motiu. Val a dir que la morositat afecta a l’activitat del 64% de les empreses i, entre els efectes més destacats, provoca un increment dels seus costos financers (39%), una pèrdua d’ingressos (39%), una limitació del creixement (16 %) o de les noves inversions (15%), i una amenaça a la continuïtat empresarial (9%).

La gestió de cobrament proactiva i la solució extrajudicial pel recobrament dels impagats són unes pràctiques cada vegada més utilitzades per les empreses, i cal tenir professionals formats i amb coneixements suficients per gestionar el cobrament de les factures vençudes, negociar amb els deutors i recuperar els impagaments.

Els objectius del curs són els següents:
– Proporcionar als assistents uns coneixements pràctics i avançats de cobrament a deutors i recobrament de saldos vençuts, recobrament d’impagats i de negociació amb morosos.
– Identificar els tipus de deutors existents i utilitzar les estratègies més adequades per assegurar el cobrament.
– Saber com reclamar els pagaments i cobrar sense perdre clients.
– Ser capaç d’aplicar tècniques per aconseguir el canvi d’actitud en els deutors morosos.
– Aprendre a negociar amb els morosos per telèfon i vis a vis.
– Conèixer els mètodes que poden aconseguir el cobrament de les factures impagades.

 

DIRIGIT A:

Directors financers i administratius, directors comercials, credit managers, tresorers, caps de comptabilitat i facturació, caps i gestors de cobraments, directors i gerents de PIME, així com tots els professionals que tinguin com a funcions directes o indirectes la gestió dels cobraments a les empreses.

 

PROGRAMA:

1.- El marc legal del recobrament extrajudicial de deutes (actuacions prohibides, delictes i faltes, accions il-lícites).

2.- La protecció de dades, els fitxers de solvència patrimonial i el recobrament d’impagats (RGPD, fitxers de solvència i morositat, obligació dels gestors).

3.- La prescripció extintiva dels deutes (situació a Espanya i Catalunya, terminis).

4.- Els diferents tipus de deutor: com reconèixer-los i negociar el cobrament (reclamació, anàlisi dels deutors, tracte als deutors).

5.- L’acció de cobraments directa davant el deutor; com dirigir-se al deutor i negociar el pagament del deute (primer contacte, fases de la gestió, tècniques de negociació).

6.- La utilització de la psicolingüística i de la PNL en la reclamació d’impagats (inexistència del llenguatge no verbal, potenciar el llenguatge verbal, llenguatge a utilitzar).

7.- L’argumentari en la reclamació d’impagats (persuasió, convenciment, arguments).

8.- Com negociar acords de pagament amistosos a impagats difícils (com convèncer, acord amistós, com negociar un compromís).

9.- Com negociar la millora de la qualitat documental del deute i la consolidació de la posició jurídica del creditor (quitances i renovacions, garanties).

10.- Les diferents alternatives per negociar impagats difícils per la via no litigiosa (comminació, tàctiques).

11.- Els estils en negociació de cobrament i els diferents tipus de negociadors de cobrament (estils del gestor, qualitats i trets del bon negociador).